Coreea de Nord a trimis un fax, joi, Coreei de Sud, in care o avertizeaza cu un "atac nemilos si fara avertizare prealabila", dupa protestele care au avut loc in aceasta saptamana la Seul.

Mesajul avertizeaza ca Phenianul va ataca in cazul in care "provocarea la adresa celei mai inalte demnitati (a statului) se va repeta in centrul Seulului".

La inceputul saptamanii, la implinirea a doi ani de la moartea fostului lider nord-coreean Kim Jong-il, protestatari conservatori s-au reunit la Seul si au ars protrete ale liderilor tarii, precum si drapelul nord-coreean. Astfel de proteste sunt obisnuite in timpul festivalurilor sau aniversarilor de la Phenian, scrie MEDIAFAX.

Ministerul sud-coreean al Apararii a anuntat ca a trimis un raspuns. "Raspunsul a fost trimis printr-un mesaj online si printr-un mesaj prin fax, noi avertizam ca daca Phenianul isi duce la indeplinire provocarile, vom riposta ferm", a declarat Kim Min-seok, purtatorul de cuvant al ministerului sud-coreean.

El a adaugat ca nu au fost manevre militare semnificative in Coreea de Nord.

Phenianul ameninta periodic ca se razbuna pe ceea ce considera a fi "provocari", inclusiv proteste sau baloane lansate in nord de catre grupurile sud-coreene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.