Presedintele rus Vladimir Putin a semnat decretul de gratiere a fostului magnat al petrolului Mihail Hodorkovski, incarcerat de peste zece ani, a anuntat vineri Kremlinul intr-un comunicat, subliniind ca decizia intra in vigoare imediat.

"Indrumat de principii umanitare, decretez ca Mihail Borisovici Hodorkovski (...) trebuie sa fie eliberat din inchisoare inainte de ispasirea pedepsei (la care a fost condamnat). Acest decret intra in vigoare imediat", se arata intr-un scurt comunicat al presedintelui rus publicat de Kremlin.

Principalul avocat al lui Hodorkovski, Vladimir Kliuvgant, a declarat ca "daca decretul este semnat, trebuie sa fie pus in aplicare imediat", scrie MEDIAFAX.

Presedintele rus a anuntat joi, in pofida oricarei asteptari, ca Hodorkovski, eliberabil in august 2014, i-a adresat o cerere de gratiere din motive umanitare, mama acestuia fiind bolnava.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.