Hackeri au accesat sistemul caselor de marcat ale retelei americane de hypermarketuri Target, cu ocazia Zilei Recunostintei, furand datele cardurilor a 40 de milioane de clienti, informeaza ziarul The New York Times.

Grupul de retail Target, al doilea ca marime din Statele Unite, a confirmat joi informatiile despre furt, care fusesera dezvaluite miercuri de bloggerul Brian Krebs.

Intr-un comunicat, Target a confirmat ca o grupare infractionala a accesat informatiile clientilor pe 27 noiembrie, cu o zi inainte de Ziua Recunostintei, in cea mai intensa perioada de cumparaturi a anului. Hackerii au mentinut accesul la datele bancare pana pe 15 decembrie, scrie MEDIAFAX.

Grupul Target a precizat ca nu sunt afectati clientii online, ci clientii caselor de marcat din magazine.

Hackerii au sustras informatiile despre numele titularilor cardurilor bancare, seriile cardurilor si datele de expirare. Au fost sustrase datele bancare a aproximativ 40 de milioane de clienti. Imediat dupa descoperirea problemei, Target a instiintat autoritatile federale americane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.