Parlamentul Republicii Moldova a votat, joi, un proiect de lege prin care ziua de 25 decembrie, cand are loc Craciunul pe stil nou, este declarata sarbatoare oficiala, relateaza Jurnal de Chisinau in edita electronica.

"In Republica Moldova, Craciunul este sarbatorit in 7 ianuarie si la 25 decembrie. Acest proiect nu exclude sarbatorirea Craciunului la 7 ianuarie. Avand in vedere ca dupa revolutie tot mai multi cetateni, mai ales din generatia tanara, consideram ca este necesar sa fie stipulat acest lucru", a declarat deputatul liberal Valeriu Munteanu, scrie MEDIAFAX.

Pe de alta parte, comunistii au criticat initiativa si au spus ca astfel liberalii incearca sa distruga statalitatea Republicii Moldova. "Acest proiect vine cu valori false. Ca sa nu faceti greseli fatale care duc la distrugerea crestinismului din Republica Moldova, va rog mult sa va ganditi. Sunt sarbatori artificiale care aduc ceea ce nu este caracteristic poporului nostru. Nu va lasati santajati. Cand o sa votati, va rog sa va ganditi la copiii si nepotii vostri. Nu e vorba numai ca oamenii stau la masa, dar exista canoane bisericesti", i-a indemnat pe deputati comunistul Sergiu Stati.

Dupa lungi dezbateri, proiectul a fost votat de coalitia majoritara. Potrivit proiectului, din cele peste doua miliarde de crestini, doar aproximativ 200 de milioane sarbatoresc Craciunul la data de 7 ianuarie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.