Interpretul in limbajul semnelor denuntat ca un "impostor" dupa ceremonia organizata in memoria lui Nelson Mandela, Thamsanqa Jantjie, care a spus ca sufera de schizofrenie, a fost internat intr-un spital de psihiatrie, a anuntat joi presa sud-africana.

Potrivit cotidianului The Star, sotia sa l-a condus miercuri la un spital de psihiatrie, unde a fost internat imediat.

"Aceste ultimele zile au fost dure. Noi l-am sustinut, pentru ca probabil a facut o depresie", a declarat ea, citata de ziar.

Thamsanqa Jantjie avea programata o sedinta de evaluare la un spital psihiatric pe 10 decembrie, chiar in ziua ceremoniei organizate la Soweto. Insa a anulat-o, dupa ce i s-a propus sa lucreze in ziua respectiva la ceremonia dedicata memoriei lui Mandela.

Pentru a-si explica esecul profesional, el a acuzat o criza de schizofrenie, afirmand ca a "vazut ingeri cazand pe stadion" si a "auzit voci", scrie MEDIAFAX.

Contactat luni de AFP, el a raspuns la telefon in mod incoerent si agresiv.

Jantjie a provocat un scandal cu ecouri la nivel international in cursul ceremioniei de saptamana trecuta, dupa ce comunitatea persoanelor cu deficiente de auz din Africa de Sud si-a dat seama ca nu stapanea absolut deloc limbajul semnelor si ca doar gesticula.

Presa a scris ulterior ca Jantjie a fost acuzat, in trecut, pentru fapte de violenta, un lucru care a provocat alta polemica, cu privire la securitatea ceremoniei, avand in vedere ca acesta a petrecut cateva ore alaturi de cei mai puternici oameni de lume, la tribuna oficiala, printre care si presedintele american Barack Obama.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.