Secretarul american al Apararii Chuck Hagel l-a avertizat miercuri, in cursul unei convorbiri telefonice, pe omologul sau ucrainean Pavel Lebedev fata de trimiterea armatei impotriva manifestantilor proeuropeni care protesteaza fata de regimul ucrainean.

"El a subliniat pagubele pe care le-ar putea cauza orice interventie a armatei pentru reprimarea manifestatiilor si a facut apel la retinere", a subliniat un purtator de cuvant al Pentagonului intr-un comunicat.

Presedintele ucrainean Viktor Ianukovici a promis la randul sau miercuri ca nu va recurge la forta impotriva manifestantilor, chemand opozitia la dialog, scrie MEDIAFAX.

Mii de manifestanti proeuropeni continua sa sfideze regimul ucrainean in pofida vremii geroase si au reusit miercuri sa faca fortele de ordine sa se retraga din centrul Kievului dupa confruntari, primind o sustinere semnificativa din partea comunitatii internationale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.