Opera din Sydney, cladirea-simbol a orasului australian, a pus luni in vanzare pe internet placi din acoperisul celebrului edificiu, in scopul strangerii de fonduri, informeaza AFP.

Opera, a carei arhitectura duce cu gandul la o ambarcatiune cu panze sau la o cochilie, a pus in vanzare virtuala 125.000 de placi situate pe partea cea mai inalta a acoperisului, initiativa de pe urma careia se spera sa se stranga 15 milioane de dolari australieni (10 milioane de euro).

Printre primii cumparatori s-a numarat actorul australian Hugh Jackman, transmite MEDIAFAX.

"Opera este o capodopera a patrimoniului mondial (UNESCO, n.r.), care apartine fiecaruia dintre noi", a declarat actorul din "Mizerabilii".

In cadrul acestei campanii, denumita "Own our house", placile de acoperis se pot cumpara de pe internet, la un pret cuprins intre 100 si 400 de dolari australieni. Fondurile stranse vor fi consacrate renovarii cladirii si organizarii de evenimente gratuite pentru public.

Cumparatorii vor putea personaliza, pe internet, placa de acoperis achizitionata virtual cu fotografii sau un mesaj.

Cladirea Operei din Sydney, situata in varful unui promotoriu ce strajuieste portul orasului Sydney, a fost proiectata de arhitectul danez Jørn Utzon. Constructia acesteia a inceput in 1959, fiind finalizata, dupa mai multe etape, in 1973. Concertul inaugural a avut loc pe 20 octombrie 1973, cu simfonia a IX-a de Ludwig van Beethoven, in prezenta reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.