Presedintele rus Vladimir Putin a decis sa inchida agentia de presa RIA Novosti si sa infiinteze in locul sau agentia de stiri internationale Rossia segodnia, a anuntat, luni, Biroul de presa de la Kremlin.

RIA Novosti a fost desfiintata printr-un decret prezidential, potrivit agentiei de presa ruse.

Potrivit MEDIAFAX, pe structura fostei agentii RIA Novosti, deschisa in 1941, Vladimir Putin a infiintat agentia de informatii internationale Rossia segodnia (Rusia de astazi).

Rossia segodnia isi va desfasura activitatea in fostul sediu al RIA Novosti si va include in structura sa compania publica de radio Golos Rossii (Vocea Rusiei), care a fost la randul sau dizolvata prin decret prezidential.

Vladimir Putin a insarcinat Guvernul rus ca, in termen de o luna, sa ia toate masurile necesare pentru infiintarea noii agentii de stiri Rossia segodnia si pentru includerea acesteia in lista companiilor strategice ale tarii.

Agentia de informatii internationale Rossia segodnia va avea ca scop principal reflectarea in strainatate a politicii si vietii sociale a Federatiei Ruse, se spune in decretul prezidential.

Prin intermediul aceluiasi decret, presedintele Vladimir Putin l-a numit pe Dmitri Kisselev in functia de director general al Rossia segodnia.

Potrivit AFP, Dmitri Kisselev este prezentator al unui jurnal de stiri la televiziunea publica din Rusia. Kisselev este o persoana controversata, cunoscuta pentru comentariile sale transante la adresa comunitatii gay.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.