R.Moldova va fi inghitita de Romania daca va urma "optiunea europeana", a anuntat pe contul sau de Twitter presedintele Comisiei de Politica Externa din Duma de Stat, Aleksei Puskov, citat duminica seara de Komsomolskaia Pravda, in pagina electronica.

"«Optiunea europeana» ar insemna un castig pentru o elita restransa, poporul nu castiga si nici nu pierde, iar ea va fi inghitita de Romania", a scris pe contul sau de Twitter Aleksei Puskov, presedintele Comisiei de Politica Externa din Duma de Stat, Camera inferioara a Parlamentului rus, transmite MEDIAFAX.

Anterior, Puskov s-a remarcat cu alta apreciere, potrivit careia decizia Curtii Constitutionale din Republica Moldova de a recunoaste limba romana drept limba oficiala este "un pas spre despartirea de Transnistria".

Joi, Curtea Constitutionala de la Chisinau a stabilit ca limba oficiala a Republicii Moldova este "limba romana, nu limba moldoveneasca in baza grafiei latine", conferind statut de norma constitutionala Declaratiei de Independenta a tarii, adoptata in august 1991.

Cu aproape o saptamana mai devreme, pe 29 noiembrie, Republica Moldova, reprezentata de premierul Iurie Leanca, a parafat la Vilnius Acordul de Asociere cu UE, care urmeaza sa fie semnat in septembrie 2014.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.