Fostii presedinti americani George W. Bush si Bill Clinton i se vor alatura actualului sef al statului, Barack Obama, saptamana viitoare, in Africa de Sud pentru a-i aduce un omagiu lui Nelson Mandela, au anuntat vineri surse concordante, citate de AFP.

"Presedintele Obama si Prima Doamna vor merge in Africa de Sud saptamana viitoare pentru a-i aduce un omagiu lui Nelson Mandela si pentru a participa la ceremoniile organizate in memoria sa", a anuntat purtatorul de cuvant al administratiei americane, Jay Carney, fara alte precizari, transmite MEDIAFAX.

Intr-un scurt comunicat, acesta din urma a promis sa ofere "mai multe detalii despre programul si logistica" acestei calatorii in momentul in care vor fi disponibile.

Predecesorul lui Obama, George W. Bush, a acceptat invitatia de a calatori in Africa de Sud cu avionul prezidential Air Force One, a anuntat un purtator de cuvant al celui de-al 43-lea presedinte al Statelor Unite.

Bush si sotia sa, Laura, "au acceptat invitatia presedintelui si doamnei Obama de a-i insoti in Africa de Sud in Air Force One si de a asista la omagiul adus presedintelui Nelson Mandela, saptamana viitoare", a precizat acest purtator de cuvant, Freddy Ford.

Bill Clinton, predecesorul lui Bush, ale carui mandate au coincis cu cel al lui Mandela, a confirmat pentru CNN ca va merge, de asemenea, in Africa de Sud, fara sa precizeze ce mijloc de transport va folosi.

"Merge toata familia noastra", a explicat Clinton, parand sa o includa pe sotia sa, fostul secretar de Stat Hillary Clinton. "Nu as rata asa ceva pentru nimic in lume. Voi fi doar o persoana printre altele. (Mandela) a fost un adevarat prieten si un partener formidabil cand era presedinte", a adaugat Clinton, care si-a exprimat dorinta "de a-si lua la revedere pentru ultima data" de la liderul defunct.

Predecesorul lui Clinton si tatal lui George W. Bush, George H.W. Bush, a fost, de asemenea, invitat, dar starea sa de sanatate fragila, la varsta de 89 de ani, nu ii permite sa calatoreasca atat de departe, a precizat pentru AFP purtatorul sau de cuvant, Jim McGrath. "Va fi acolo cu gandul, bineinteles", a adaugat el.

Citeste si:
Statele Unite „nu vor permite” Chinei să izoleze Taiwanul, afirmă...
Statele Unite „nu vor...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.