Furtuna Xaver, care afecteaza incepand de joi nordul si estul Europei, a provocat moartea a cel putin zece persoane, relateaza AFP.

Pompierii au anuntat vineri ca trei persoane au murit, iar alta a fost ranita vineri dimineata, dupa ce o rafala de vant a doborat un arbore care a cazut peste o masina, in apropiere de Lembork, in nordul Poloniei, una dintre tarile afectate de furtuna Xaver. Aproximativ 400.000 de locuitori ramasesera fara curent electric.

Ulterior, in presa au aparut informatii despre inca sapte morti in Norvegia, Olanda, Marea Britanie si Danemarca. Astfel, bilantul furtunii Xaver a ajuns la zece morti, transmite MEDIAFAX.

Rafale de vant de pana la 225 de kilometri pe ora au provocat perturbari importante in Marea Britanie, privand de electricitate aproximativ 100.000 de gospodarii.

In total, aproximativ 10.000 de locuinte au fost evacuate in zona de coasta, si anume 9.000 in Norfolk si 1.000 in Essex.

In acest comitat din sud-estul Angliei, politia a anuntat anterior, vineri dimineata, ca perioada de maxima intensitate a furtunii a trecut, iar majoritatea oamenilor evacuati au parasit centrele de gazduire in regim de urgenta in care s-au refugiat.

Scolile au fost inchise in nordul Germaniei, iar alte regiuni, precum Berlinul, au anuntat ca absentele de la lectii nu vor fi sanctionate. Astfel, parintii pot sa-i opreasca pe copii acasa, daca vor acest lucru.

Potrivit unui site specializat in vanzarea biletelor de avion, fluege.de, 531 de zboruri au fost anulate joi si vineri, in Germania.

In Olanda, inundatiile au afectat Rotterdamul si orasul vecin Dordrecht. Compania aeriana KLM a anunlat vineri aproape 20 de zboruri.

Traficul feroviar a fost perturbat in sudul Suediei pana sambata.

Totusi, vremea ar trebui sa se imbunatateasca in urmatoarele zile, au anuntat meteorologii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.