Iordania a fost aleasa, vineri, membru nepermanent in Consiliul de Securitate al ONU, cu un mandat de doi ani, incepand de la 1 ianuarie, dupa ce Arabia Saudita a refuzat sa ocupe aceste loc, relateaza AFP.

In urma votului oranizat in Adunarea Generala a ONU, Iordania a fost aleasa cu o majoritate de doua treimi, primind 178 de voturi.

Potrivit MEDIAFAX, Iordania este singurul candidat prezentat de grupul tarilor Asia-Pacific pentru a ocupa locul lasat vacant de Ryiad.

Regatul hasemit, care a fost o vreme reticent, s-a lasat convins de sauditi, potrivit diplomatilor si si-a prezentat oficial candidatura la 18 noiembrie.

Arabia Saudita a fost pentru prima data aleasa pentru doi ani in Consiliul de Securitate printr-un vot in Adunarea Generala la 17 octombrie. Dar ea a creat o surpriza in momentul in care a anuntat ca refuza sa ocupe acest loc, un gest fara precedent. Tara a vrut sa protesteze, in acest fel, fata de incapacitatea Consiliului de Securitate de a actiona in conflictul din Siria.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.