Jamaica si-a deschis prima companie de produse medicale pe baza de marijuana, Medicanja, specialistii firmei urmand sa cerceteze si sa dezvolte tratamente care vor contine tetrahidrocanabinol.

Ministrul jamaican al Industriei, Investitiilor si Comertului, Anthony Hylton, s-a numarat printre oficialii guvernamentali care au participat la ceremonia din Kingston, marti seara, cand a fost anuntata deschiderea companiei sub numele de MediCanja.

Jamaica a fost mult timp recunoscuta ca fiind cel mai mare exportator de marijuana in Statele Unite ale Americii din zona Caraibilor.

Dar MediCanja marcheaza primul efort pentru a gasi surse de venit legitime din bogata cultura de marijuana din Jamaica, dar inca ilicita.

Compania se va axa initial pe cercetare si dezvoltarea de produse implicand tetrahidrocanabinolul (THC), un compus din marijuana care are efecte medicale, dar nu si efecte psihoactive, au declarat oficialii companiei, scrie MEDIAFAX.

Acestia au precizat ca unele tulpini de marijuana au fost modificate genetic si contin un nivel ridicat de tetrahidrocanabinol si niveluri foarte scazute de elemente psihoactive. Henry Lowe, un om de stiinta local si antreprenor, care este presedintele executiv al MediCanja, a spus ca cercetarile initiale se vor concentra puternic pe dezvoltarea unor astfel de tulpini de "ganja".

Retail jobs

"Marijuana medicinala ar putea avea un efect multiplu prin concentrarea altor industrii precum turismul de sanatate", a spus Lowe, la evenimentul de lansare a companiei.

"In cele din urma", a spus acesta, canabisul medical ar putea ajuta "la transformarea tinerei economii a Jamaicai".

Lowe a refuzat sa declare cum intentioneaza sa se aprovizioneze cu marijuana, materia prima din care viitoarele produse vor fi dezvoltate, dar el a afirmat ca totul va fi legal.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.