Curtea Constitutionala din R.Moldova a recunoscut, joi, limba romana drept limba de stat.

Potrivit unei decizii a magistratilor din cadrul Curtii Constitutionale din R.Moldova, sintagma "limba romana" echivaleaza cu sintagma "limba moldoveneasca", din Articolul 13 al Constitutiei.

Curtea Constitutionala din R.Moldova a fost sesizata in acest dosar de deputatul grupului parlamentar liberal-reformator, Ana Gutu, si de cei liberali Mihai Ghimpu, Valeriu Munteanu, Corina Fusu, Boris Vieru si Gheorghe Brega, scrie MEDIAFAX.

Conform Constitutiei moldovenesti, adoptata in anul 1994, limba oficiala de stat este limba moldoveneasca. Acest lucru este contrazis de Declaratia de Independenta a Republici Moldova din anul 1991, in care se face referire la limba romana.

"Este o decizie istorica. Orice om cu minima educatie stie ca limba care se vorbeste dincolo de Prut este limba romana", a spus istoricul Adrian Cioroianu, potrivit realitatea.net.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.