Un fost membru al Partidului Regiunilor, aflat la guvernare in Ucraina, Inna Bohoslovskaia, a declarat intr-un interviu pentru publicatia Glavkom ca presedintele Viktor Ianukovici ar putea sa aiba aceeasi soarta ca dictatorul roman Nicolae Ceausescu.

Potrivit deputatului, cea mai buna solutie pentru Ianukovici ar fi sa semneze Acordul de Asociere cu Uniunea Europeana, dupa care sa-si dea demisia. "Doar in acest mod ar putea fi salvat. Asta este important pentru noi, intelegeti? Romania inca nu si-a revenit dupa asasinarea lui Ceausescu", a subliniat politicianul, potrivit MEDIAFAX.

Bohoslovskaia a mentionat ca Ianukovici este pe cale sa se transforme in Ceausescu, dar inca n-a repetat ceea ce a facut dictatorul roman.

"Astfel de semnale deja se resimt in societate. Daca nu se va schimba situatia, spiritele se vor incinge pe parcurs si vor deveni periculoase. N-ar trebui sa admitem acest lucru. Astfel de rani nu se vindeca decat peste sute de ani, dar trebuie sa recunoastem ca putem sa ajungem aici", a mai spus Bohoslovskaia.

In noaptea de sambata spre duminica, fortele speciale de la Kiev au dispersat un protest pasnic al studentilor, lovind cu picioarele si cu bastoanele in protestatari. Surse din cadrul Ministerului de Interne ucrainean au declarat ca fortele speciale au actionat la comanda Primariei Capitalei, intrucat aceasta avea misiunea sa elibereze piata pentru a instalarea bradului de Craciun.

Circa 20 de deputati din cadrul Partidului Regiunilor, aflat la guvernare in Ucraina, intentioneaza sa paraseasca grupul parlamentar in cursul zilei de luni, in vederea formarii unui nou partid politic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.