Peste 1.000 de manifestanti din cadrul opozitiei blocau luni dimineata accesul in sediul Guvernului ucrainean, in centrul Kievului, conform apelului lansat duminica in vederea obligarii puterii sa demisioneze, relateaza AFP.

Manifestantii au venit in jurul sediului Guvernului din Piata Independentei, situate la cateva sute de metri distanta, in care mii dintre ei au petrecut noaptea de duminica spre luni, dupa o manifestatie la care au participat cel putin 100.000 de persoane, duminica.

Potrivit MEDIAFAX, toate strazile din jurul sediului Guvernului au fost, de asemenea, blocate de catre automobilisti, simpatizanti ai opozitiei.

Manifestantii distribuiau bauturi calde participantilor, iar foarte putini politisti erau vizibili in apropiere, potrivit unei jurnaliste AFP.

Liderii opozitiei au indemnat duminica seara la ocuparea cartierului guvernamental din centrul Kievului, pana la demisia Guvernului presedintelui Viktor Ianukovici.

Mobilizarea opozitiei a fost provocata de schimbarea, saptamana trecuta, a pozitiei puterii ucrainene, care a suspendat semnarea unui acord de asociere cu Uniunea Europeana, pentru a se orienta catre Rusia.

Confruntari violente, duminica, in cursul manifestatiei, s-au soldat cu aproximativ 100 de raniti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.