Israelul ar putea participa la negocierile internationale pe tema programului nuclear iranian, insa regimul islamist de la Teheran a avertizat ca, in acest context, se va retrage de la discutii.

Surse citate de presa israeliana si internationala au declarat ca Israelul ar avea intentia de a participa la negocierile pe tema programului nuclear iranian. Iranul si Grupul 5+1 (SUA, Marea Britanie, Franta, Rusia, China si Germania) au ajuns, saptamana trecuta, la un acord preliminar pe tema controversatului program nuclear iranian, insa Israelul a catalogat decizia drept o "eroare istorica".

"Nu vom participa la o reuniune la care ar fi prezenti reprezentanti ai regimului de ocupatie", a afirmat, potrivit agentiei IRNA, Mohammad Javad Zarif, ministrul iranian de Externe.

Israelul si Occidentul suspecteaza Iranul ca incearca sa fabrice arme nucleare sub paravanul unui program nuclear civil. Regimul islamist de la Teheran respinge acuzatiile,m scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.