Angola, tara situata in sudul Africii, cu populatie de orientare religioasa majoritar catolica, a inceput o campanie de interzicere a religiei Islamului si a musulmanilor pe teritoriul acesteia, decizie prin care a inchis si demontat, de asemenea, cateva moschei


Comunitatea Islamica din Angola (ICA) sustine ca un numar de opt moschei au fost distruse in ultimii doi ani si oricine care practica Islamul risca sa fie gasit vinovat de nesupunere fata de Codul penal din Angola.

Angola este in mare parte catolica, iar populatia musulmana este in mare parte formata din imigranti. Motivul adus in motivarea acestei campanii de respindere a Islamului ar fi ca aceasta orientare religioasa nu a fost niciodata in mod special legalizata. Presedintele José Eduardo dos Santos, care a condus tara din 1979, a facut, de asemenea, sesizari cu privire "influenta islamica". Activistii pentru drepturile omului au condamnat la randul lor repreziunile ample duse de autoritatile angoleze, mentionand ca tara sud-africana ar putea deveni primul stat din lume care interzice Islamul.

Citeste mai multe pe Wall-Street.ro.

Retail jobs

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.