International29 Noiembrie 2013

Lectura de un minut

Papa Francisc l-a desemnat pe secretarul sau personal sa supravegheze Banca Vaticanului, decizia fiind un semnal ca Suveranul Pontif doreste un control cat mai puternic in ceea ce priveste operatiunile institutiei de credit, a carei imagine a fost afectata in ultimii ani de scandaluri financiare.

Secretarul Papei, Alfred Xuereb, un prelat maltez de 55 de ani, va controla doua comisii create de Papa pentru supravegherea bancii si structurilor economice si financiare ale Sfantului Scaun, a anuntat Vaticanul, citat de cotidianul New York Times.

De la preluarea functiei in martie, Francisc a luat mai multe decizii pentru rezolvarea problemelor de la Banca Vaticanului, al carei nume formal este Institutul pentru Lucrari Religioase. Banca este investigata de catre autoritatile italiene pentru ca exista suspiciuni ca ar fi fost implicata in activitati de spalare de bani, scrie MEDIAFAX.

Xuereb il va informa regulat pe liderul Bisericii Catolice asupra lucrarilor comisiilor si si masurilor care trebuie luate.

Secretarul Papei are de mai mult timp responsabilitatea neoficiala de a controla comisiile, dar va putea lucra de acum mai eficient, a declarat un purtator de cuvant al Vaticanului.

Citeste si:
Greta Thunberg, atac la adresa lui Federer: "Roger, trezeste-te acum!"
Greta Thunberg, atac la...

Vaticanul a semnat un acord cu Italia referitor la schimbul de informatii financiare si bancare, iar Institutul pentru Lucrari Religioase si-a deschis un site si a inceput sa publice rapoarte financiare anuale, in incercarea de a creste transparenta.

Francisc a evocat in trecut chair posibilitatea inchiderii bancii, daca aceasta nu va putea fi refomata.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.