NATO a lansat, marti, in Estonia un vast exercitiu de aparare cibernetica, cel mai important de acest gen destinat contracararii atacurilor electronice masive si simultane asupra statelor membre si partenerilor lor.

"Atacurile electronice sunt o realitate cotidiana si sunt din ce in ce mai sofisticate si complexe", a declarat intr-un comunicat Jamie Shea, secretar general adjunct pentru provocari emergente ale securitatii NATO.

"NATO trebuie sa faca fata acestei amenintari in continua schimbare", a declarat el, potrivit MEDIAFAX.

Aproximativ 400 de experti in tehnologiile informatiilor si specialisti juridici precum si reprezentanti ai guvernelor participa la acest exercitiu cu nume de cod "Cyber coalition 2013", menit sa dureze trei zile.

In total, peste 30 de state europene sunt reprezentate.

Ciber-apararea face parte din cele patru sectoare prioritare identificate de sefa diplomatiei europene Catherine Ashton pentru sporirea apararii europene in perspectiva summitului UE de la 19 si 20 decembrie, consacrat apararii in contextul reducerii generale a bugetelor militare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.