Presedintele american Barack Obama, insotit de Bill si Hillary Clinton, va merge miercuri la mormantul lui John F. Kennedy de la periferia Washingtonului, unul dintre momentele marcante ale comemorarii a 50 de ani de la asasinarea acestuia, relateaza AFP.

Cei trei democrati, insotiti de Prima Doamna Michelle Obama, vor depune o coroana de flori in apropierea flacarii care marcheaza locul unde se afla ramasitele pamantesti ale celui de-al 35-lea presedinte al Statelor Unite, in centrul cimitirului national Arlington.

Potrivit MEDIAFAX, aceasta actiune are loc cu doua zile inainte de comemorarea, la 22 noiembrie, a mortii tragice a lui "JFK", asasinat in 1963 la Dallas de Lee Harvey Oswald, in varsta de 24 de ani, potrivit anchetei oficiale contestate aprig in continuare.

50 de ani de la asasinarea lui JFK: Lucruri pe care nu le stiai despre moartea presedintelui

Casa Alba a precizat ca Obama va rosti, de asemenea, un discurs miercuri seara pentru a saluta memoria lui Kennedy, in cadrul unui dineu la Washington in onoarea celor decorati cu Medalia prezidentiala a libertatii, o recompensa lansata de JFK.

Tot miercuri, Obama va prezenta, in cadrul unei ceremonii la Casa Alba, laureatii din acest an.

Fostul presedinte Bill Clinton, redactorul sef al cotidianului Washington Post si confident al lui Kennedy, Ben Bradlee, sau diva televiziunii americane Oprah Winfrey vor primi, intre altii, aceasta medalie, in prezenta membrilor familiei lui JFK.

Fiica acestuia, Caroline Kennedy, nu va fi prezenta deoarece ea tocmai a deschis un nou capitol din viata sa, devenind noul ambasador american la Tokyo.

Vizita lui Obama si a sotilor Clinton in acest loc plin de simboluri ar trebui sa aiba, de asemenea, o semnificatie politica: ea va relansa speculatiile cu privire la o eventuala sustinere a lui Barack Obama pentru Hillary Clinton in cursa pentru urmatoarele alegeri prezidentiale.
Cei doi fosti rivali au ingropat divergentele etalate in cadrul durei campanii pentru primarele din 2008 pentru a servi impreuna tara in momentul in care Obama a ales-o pe Clinton ca secretar de Stat in primul sau mandat.

Citeste si:
Sorana Darclee și-a înmormântat mama. Ce a scris pe Instagram la...
Sorana Darclee și-a...

Hillary Clinton este acum marea favorita in alegerile primare democrate pentru prezidentialele din 2016. Dar fosta Prima Doamna, care va implini 69 de ani in 2016, nu si-a dezvaluit pana in prezent intentiile, dupa ce a pierdut investitura partidului sau in 2008, in fata lui Obama.
Presedintii Clinton si Obama, care au avut amandoi cate doua mandate la Casa Alba, au revendicat mostenirea lui John F. Kennedy in campaniile lor electorale.

Intalnirea lui Bill Clinton cu Kennedy in timpul unei receptii in gradinile Casei Albe in iulie 1963 a fost imortalizata de o fotografie devenita celebra.

Obama a acceptat sa preia flacara idealului Partidului Democrat, sprijinit de senatorul Edward Kennedy, la un miting la American University din Washington, un moment cheie in campania sa din 2008, care i-a contrariat puternic pe sotii Clinton.

Citeste si:
Hilarry Clinton, atac la Bernie Sanders: "N-a realizat nimic"
Hilarry Clinton, atac la...

John F. Kennedy, in varsta de 46 de ani, a fost ucis in timp ce mergea in centrul Dallasului la 22 noiembrie 1963. Crima i-a fost imputata celui care a tras, Lee Harvey Oswald, care a afirmat ca a actionat singur.

Dar de 50 de ani, multiplele teorii ale complotului incearca sa raspunda intrebarii daca Oswald este adevaratul vinovat si daca a actionat din proprie initiativa sau facea parte dintr-o conspiratie mai extinsa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.