Presedinta argentiniana Cristina Kirchner si-a reluat luni, in mod oficial, activitatea la conducerea Argentinei, la resedinta prezidentiala din apropiere de Buenos Aires, dupa sase saptamani de convalescenta, in urma unei interventii chirurgicale delicate.

Potrivit unui comunicat la presedintiei, Kirchner a primit o serie de oficiali de rang inalt, la resedinta sa din Olivos, fara a se deplasa la palatul prezidential.

Presedinta avea obiceiul sa se deplaseze cu elicopterul de la resedinta la palatul prezidential, in centrul capitalei, pentru a evita ambuteiajele pe o distanta de 15 kilometri, insa acum va trebui sa renunte calatoriile cu avionul si elicopterul, la recomandarea medicilor.

Vicepresedintele Amado Boudou a inlocuit-o in mod oficial pe Kirchner in toate actiunile protocolare, insa de facto conducerea tarii a fost asigurata de catre consilierii apropiati ai presedintei, care au gestionat afacerile curente, in timp ce Kirchner isi revenea dupa o interventie chirurgicala pentru neutralizarea unui hematom cerebral, scrie MEDIAFAX.

In absenta sa, Frontul pentru Victorie (FPV) si-a pastrat majoritatea in Camera Deputatilor si Senat, in urma unui scrutin legislativ partial, desfasurat la jumatatea mandatului, la 27 octombrie.

Avocat de profesie, Kirchner, in varsta de 60 de ani, isi va incheia cel de-al doilea si ultimul mandat la sfarsitul lui 2015.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.