Mai multe zeci de celebritati franceze, printre care actrita Catherine Deneuve si cantaretul Charles Aznavour, au semnat o petitie, publicata sambata in mass-media, contra unei propuneri de lege care vizeaza penalizarea clientilor prostituatelor.

"Fara sa sustinem, nici sa promovam prostitutia, refuzam penalizarea persoanelor care se prostitueaza si a celor care au apelat la serviciile lor si solicitam deschiderea unei adevarate dezbateri fara o prejudecata ideologica", se afirma in textul redactat de cantaretul Antoine si semnat de 60 de persoane, printre care se numara navigatoarea Florence Arthaud, cantareata Line Renaud, rockerul Jacques Higelin, cineastul Claude Lanzmann si fostul ministru socialist al Culturii, Jack Lang.

Saptamanalul Le Point, care a aflat primul despre existenta acestei petitii, afirma ca semnatarii s-au limitat la a aproba doar aceasta fraza unica.

Propunerea de lege contra prostitutiei care va fi examinata de Adunarea Nationala pe 27 si 29 noiembrie prevede sanctionarea persoanelor care recurg la serviciile unei prostituate cu o amenda de 1.500 de euro - o suma care va fi dublata in caz de recidiva. Noul text va abroga, totodata, delictul de "racolare publica", scrie MEDIAFAX.

Cantaretul Antoine, citat de Le Point, considera ca persoanele care se prostitueaza trebuie sa aiba "aceleasi drepturi ca ceilalti angajati".

"O lege si mai aspra nu va face decat sa trimita persoanele care fac aceasta meserie si mai adanc in clandestinitate", a spus Antoine. "Noi suntem cu totii de acord pentru ca Guvernul sa lupte contra a tot ce reprezinta prostitutie sub constrangere", a adaugat cantaretul.

Propunerea de lege depusa de deputatii socialisti a fost deja tinta unei alte petitii, intitulate "Touche pas à ma pute" ("Nu te atinge de prostituata mea"), semnata de mai multe persoane, inclusiv de scriitorul Frédéric Beigbeder, care a starnit polemici intense. "Consideram ca fiecare are dreptul de a-si vinde farmecele in mod liber - si chiar sa ii placa acest lucru. Si refuzam ca deputatii sa redacteze norme ce vizeaza dorintele si placerile noastre", se afirma in acea petitie.

Citeste si:
Iulia Albu dă de pământ cu vedetele care promovează clinici și...
Iulia Albu dă de pământ cu...

Acest text "nu are nicio legatura cu declaratia mea, scrisa pe un ton moderat si semnata atat de femei, cat si de barbati", a subliniat cantaretul Antoine.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.