Combatantii miscarii siite libaneze Hezbollah intentioneaza sa creeze un dispozitiv de securitate in jurul orasului Damasc, pentru a proteja regimul Bashar al-Assad, relateaza ziarul saudit Al-Watan, citat de site-ul israelian Ynetnews.

Potrivit publicatiei saudite Al-Watan, documente interne ale organizatiei siite libaneze releva un plan de creare a unui inel de securitate in jurul capitalei Siriei, combatantii Hezbollah urmand sa se infiltreze prin zona Alkamon.

Liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, aliat al regimului Bashar al-Assad, a reiterat zilele trecute ca organizatia islamista pe care o conduce va continua operatiunile impotriva insurgentilor sirieni. Mii de combatanti Hezbollah lupta in Siria alaturi de serviciile subordonate regimului al-Assad, scrie MEDIAFAX.

Siria se confrunta, incepand din martie 2011, cu revolte reprimate violent si cu un conflict militar intre fortele opozitiei si serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad. Bilantul violentelor este, potrivit estimarilor ONU, de peste 100.000 de morti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.