Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a declarat, vineri, ca CE va propune ridicarea vizelor pentru cetatenii R. Moldova.

Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a declarat, vineri, ca CE va propune ridicarea vizelor pentru cetatenii R. Moldova, la summitul Parteneriatului Estic, care va avea loc la Vilnius, la sfârsitul lunii noiembrie.

Anuntul a fost facut la Bruxelles, intr-o conferinta de presa comuna cu premierul român, Victor Ponta, si cu cel moldovean, Iurie Leanca.

"Sunt extrem de multumit sa anunt astazi ca, dupa eforturi considerabile facute de autoritatile moldovene in ultimii trei ani, raportul Comisiei privind liberalizarea vizelor (...) stabileste ca R. Moldova indeplineste toate obiectivele stabilite", a precizat presedintele Comisiei Europene, dupa o intrevedere cu cei doi premieri.

Barroso a mai spus ca "la viitorul summit al Parteneriatului Estic, Comisia Europeana va prezenta o propunere legislativa privind ridicarea vizelor pentru cetatenii moldoveni care detin pasapoarte biometrice".

La rândul sau, premierul Ponta s-a aratat bucuros de anuntul facut de Barroso.

"Ma bucur extrem de mult de anuntul facut de presedintele Barroso referitor la procedura de ridicare a vizelor pentru cetatenii din Moldova. stiu cât de important a fost pentru români atunci când au primit aceasta veste", a spus Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.