Taifunul Haiyan care a devastat Filipine in urma cu o saptamana a provocat cel putin 4.460 de morti, a anuntat ONU vineri, o cifra imediat contestata de catre autoritatile filipineze.

"La 13 noiembrie, guvernul a raportat ca 4.460 de persoane au murit", a declarat Biroul coordonarii afacerilor umanitare al Natiunilor Unite (OCHA).

Intrebata asupra sursei acestei cifre, purtatoarea de cuvant a OCHA, Orla Fagan, a precizat ca ONU a primit-o de la unitatea operationala regionala a Consiliului national pentru reducerea si gestionarea catastrofelor naturale.

Insa purtatorul de cuvant al acestui organism, Reynaldo Balido, a insistat ca bilantul oficial este inca 2.360 de morti. Intrebat in legatura cu cifra transmisa de ONU, acesta a spus ca "nu este adevarata", scrie MEDIAFAX.

Presedintele filipinez Benigno Aquino a estimat la randul sau, marti, ca bilantul definitiv se va situa in jurul a 2.500 de morti. ONU a mentionat anterior un posibil bilant de 10.000 de morti doar in orasul Tacloban, capitala insulei Leyte, una dintre cele mai afectate de taifun.

Taifunul Haiyan s-a soldat cu 3.621 de morti in Filipine - bilant oficial guvernamental

Taifunul Haiyan, care a devastat centrul Filipinelor, s-a soldat cu 3.621 de morti, a anuntat vineri Consiliul national pentru reducerea si gestionarea catastrofelor naturale, revizuind in crestere un bilant precedent de 2.360 de morti, relateaza AFP.

Totodata, 1.140 de persoane sunt date disparute, a precizat Reynaldo Balido, purtatorul de cuvant al acestui organism guvernamental, in timp ce ONU a avansat, vineri dimineata, dupa o saptamana de la trecerea taifunului, bilantul de 4.460 de morti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.