Papa Francisc a ajuns joi dimineata la presedintia Italiei pentru prima sa vizita oficiala la presedintele Giorgio Napolitano, relateaza AFP.

Jorge Mario Bergoglio a traversat Roma intr-o masina obisnuita, fara escorta speciala si fara "corrazzieri", garda de onoare a Quirinal, care insoteste suveranii pontifi in astfel de ocazii.

Potrivit MEDIAFAX, masina nu s-a oprit la intrarea in aceasta fosta resedinta papala, Suveranul Pontif multumindu-se sa salute cu mana cele cateva sute de persoane care il asteptau la fata locului.

Presedintele Consiliului de Ministri, Enrico Letta, membrii Guvernului si presedintii Senatului, Camerei Deputatilor si Curtii Constitutionale erau, de asemenea, prezenti.

Papa Francisc l-a primit deja de doua ori pe presedintele italian, un fost comunist. Relatiile sunt traditional stranse si bune intre seful statului italian si papi, in timp ce interesele economice si politice ale Bisericii in Italia sunt numeroase, interdependenta intre politic si religios creand uneori tensiuni.

Prima vizita a unui Suveran Pontif dateaza din perioada Papei Puis al XII-lea in decembrie 1939 la regele Victor Emmanuel al III-lea. Ulterior, cinci papi au mers in vizita la Quirinal.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.