Ajutorul pentru nenumaratii supravietuitori in urma taifunului Haiyan care a devastat Filipine trebuie accelerat, a pledat joi Valerie Amos, lidera operatiunilor umanitare ale Natiunilor Unite, descriind o situatie "lugubra", transmite AFP.

"Cei care au putut pleca au facut-o. Multi altii au ramas", a declarat ea, potrivit MEDIAFAX.

"Oamenii au nevoie disperata de ajutor. Trebuie sa ii ajutam imediat. Ei spun deja ca dureaza prea mult pana cand sosesc. Asigurarea unei distributii rapide este (...) prioritatea noastra imediata", a continuat aceasta la Manila la o zi dupa vizita sa la Tacloban, unui dintre orasele cele mai afectate de taifun.

La sase zile de la trecerea unuia dintre cele mai puternice taifunuri care a atins uscatul, insotit de rafale de vant de peste 300 de kilometri pe ora si valuri de cinci metri inaltime, criticile se multiplica in ceea ce priveste livrarea intarziata a ajutorului catre zone devastate unde supravietuitorii oscileaza intre furie si disperare.

La Tacloban, mii de sinistrati privati de apa si hrana incearca sa fuga obtinand un loc in unul dintre rarele zboruri care decoleaza, in timp ce ruinele orasului sunt inca pline de cadavre, ridicand riscuri sanitare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.