Siria a inregistrat pierderi de peste 17 miliarde de dolari in sectorul petrolier, din cauza razboiului civil declansat in martie 2011, potrivit datelor Companiei siriene a petrolului, citate de publicatia Techrine.

"Pierderile directe si indirecte se ridica la 17,7 miliarde de dolari", a scris publicatia.

In luna august, autoritatile siriene au anuntat ca au subventionat industria petroliera cu peste 560 de milioane de dolari, in ultimele sase luni.

Pierderile directe sunt de 2,4 miliarde de dolari, iar cele indirecte, provocate sa scaderea productiei si incapacitatea de a efectua livrarile, se ridica la 15,3 miliarde de dolari, scrie MEDIAFAX.

Productia de titei a Siriei a scazut cu 90% de la declansarea conflictului intern, in martie 2011, din cauza sanctiunilor internationale si a faptului ca instalatiile de productie se afla sub controlul rebelilor.

In prima jumatate a acestui an, productia de petrol a tarii a ajuns la 39.000 de barili pe zi, fata de 380.000 de barili pe zi la jumatatea lui martie 2011, potrivit datelor oficiale.

Inainte de razboi, productia de titei era cea mai importanta sursa de valuta a tarii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.