Romania si Bulgaria nu vor intra in spatiul Schengen in 2014, a declarat presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, luni seara, pentru postul privat de televiziune din Franta LCI.

"Romania si Bulgaria nu vor intra in spatiul Schengen in 2014 (...) sunt prea multe opuneri", a declarat presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso luni seara, la emisiunea Le Club LCI.

Intr-un interviu acordat in septembrie postului public de radio din Bulgaria, Barroso afirma ca Romania si Bulgaria indeplinesc criteriile de intrare in Schengen si trebuie sa primeasca o sansa de aderare cat mai curand, scrie MDEIAFAX.

"Bulgaria si Romania indeplinesc criteriile pentru aderarea la Schengen si cred ca va fi corect sa li se acorde o sansa cat mai curand", declara el.

"Este un amalgam incredibil intre Schengen, imigratie, Lampedusa, lucratori detasati (in strainatate, n.red.). Este un amalgam care trebuie denuntat, pentru ca altfel vom avea un puseu al miscarilor extremiste care determina Europa sa faca lucruri periculoase. Romania si Bulgaria nu vor intra in Schengen pentru ca exista tari care se opun", a conchis presedintele CE.

Romania si Bulgaria urmeaza ca, dupa o perioada de tranzitie de sapte ani de la aderarea la Uniunea Europeana (UE), sa adere la Spatiul Schengen, inauntrul caruia sunt eliminate controalele la frontiera intre state membre.

Aderarea celor doua state membre UE la Spatiul Schengen a fost respinsa in septembrie 2011, la solicitarea Finlandei si Olandei, care denuntau coruptia si lipsa unor actiuni concrete impotriva crimei organizate la Bucuresti si, respectiv, Sofia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.