Terorismul si extinderea NATO catre granitele Rusiei sunt principalele amenintari la adresa securitatii acestui stat, a declarat sambata, ministrul rus al Apararii, Serghei Soigu.

Intr-un intreviu acordat postului de televiziune Rossiya 1, Soigu a calificat terorismul international drept "principalul dusman" al Rusiei, in conditiile in care militantii care lupta in diverse "puncte fierbinti" din lume sunt membri ai unor organizatii teroriste. O alta amenintare importanta la adresa securitatii nationale este, in opinia oficialului rus, incercarile continue ale Aliantei Nord-Atlantice de a-si construi infrastructura si de extinde prezenta aliantei in apropiere de frontierele Rusiei.

"In opinia noastra, aceasta extindere este total nejustificata. Vorbim si vorbim, ne zambim reciproc, dar ea continua", a afirmat Serghei Soigu, citat de hotnews.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.