Autostrada A2, care face legatura intre Paris si Belgia, a fost blocata pe ambele sensuri, vineri, in dreptul localitatii Valenciennes, din cauza unei miscari sociale a agricultorilor nemultumiti, au anuntat surse concordante, citate de AFP.

Potrivit serviciului de informatii rutiere Bison Futé, blocajul autostrazii pe sensul Paris-Belgia si Belgia-Paris se refera la "toate vehiculele" si "toate benzile" A2, intre Valenciennes si comuna vecina Estreux.

Potrivit MEDIAFAX, spre sfarsitul diminetii, cateva zeci de tractoare si numeroase masini se indreptau foarte lent catre punctul de taxare situat pe autostrada, potrivit unei jurnaliste AFP aflate la fata locului.

De cateva saptamani, aceste puncte care trebuie sa colecteze o noua taxa pentru camioane, intruchipeaza fronda antifiscala din Franta.

Aproximativ 50 dintre ele au fost distruse de la jumatatea lui octombrie, in timp ce taxa a fost suspendata de Guvernul socialist.

Manifestantii de pe A2 au declarat ca intentioneaza sa acopere cu o prelata "acest simbol al jafului actual" si sa scrie pe ea revendicarile lor.

"A2 este inchisa, suntem singuri aici", a declarat pentru AFP Jean-Christophe Rufin, vicepresedintele Federatiei departamentale a sindicatelor exploatantilor agricoli (FDSEA) din Nord.

"Protestam pentru ca ne-am saturat de numeroasele constrangeri fiscale, de reglementare si de mediu care se abat in fiecare zi asupra profesiei noastre", a precizat unul dintre participantii la operatiune, care a refuzat sa isi spuna numele.

"Punctul de colectare a taxei de mediu nu este decat un simbol" al acestei nemultumiri, a adaugat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.