O familie franceza venita in Statele Unite pentru un tratament medical pentru fiul lor afirma ca a fost impiedicata, la Chicago (Illinois, nord), sa ia avionul pentru a se intoarce acasa, compania British Airways considerand ca fiul este prea gras.

Kevin Chenais, in varsta de 22 de ani, are aproape 230 de kilograme din cauza unei dereglari hormonale pentru care a venit sa se trateze timp de un an si jumatate la Mayo Clinic din Chicago.

Mama lui era pe punctul de a izbucni in plans atunci cand a descris problemele fiului ei pentru postul local al CBS.

"Acuzam British Airways pentru ca ne-a lasat acolo", in aeroport, a declarat Christina Chenais miercuri seara.

"Daca au putut sa il aduca cu aceasta problema pana aici la clasa economic, exista o modalitate de a-l aduce inapoi la clasa economic (...), pentru ca el sa isi urmeze in continuare tratamentul medical", a explicat ea.

Contactata de AFP, Caroline Titmuss, o purtatoare de cuvant a British Airways, a asigurat ca serviciul clienti s-a "straduit sa gaseasca o solutie" si a "explorat toate pistele".

"Din nefericire, s-a dovedit imposibil de primit pasagerul in deplina siguranta si noi am propus familiei rambursarea biletului integral", a adaugat ea.

Purtatoarea de cuvant a explicat, de asemenea, ca transportatorul "nu si-a schimbat politica intre momentul in care familia a ajuns (in Statele Unite) si momentul in care trebuia sa plece", scrie MEDIAFAX.

"Sunt sigur ca multe persoane grase ca mine sau mai grase nu pot calatori pentru ca au aceeasi problema", a declarat pentru CBS Kevin, care se deplaseaza in scaun motorizat si are nevoie in permanenta de oxigen si supraveghere medicala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.