Arabia Saudita a investit in proiecte nucleare militare pakistaneze si ar putea obtine propriile arme atomice, afirma surse citate de BBC News online.

Chiar daca ambitiile nucleare saudite trebuie plasate in contextul ambitiilor nucleare iraniene, este posibil, potrivit expertilor, ca Riyadul sa obtina arme atomice mai rapid decat regimul de la Teheran.

In urma cu cateva luni, un oficial NATO avertiza ca exista informatii conform carora Arabia Saudita ar fi comandat arme nucleare de fabricatie pakistaneza, care acum sunt gate de livrare, scrie MEDIAFAX.

Amos Yadlin, fostul sef al serviciului israelian de informatii militare, declara luna trecuta ca, in cazul in care Iranul va obtine arma nucleara, Arabia Saudita ar astepta cel mult o luna. "Deja au comandat si au platit fabricarea de arme atomice, merg in Pakistan si iau ce vor", a spus Yadlin.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.