Partea centrala a arhipelagului Filipine, afectata deja de un cutremur soldat cu 200 de morti la jumatatea lui octombrie, se pregatea joi de sosirea unui taifun violent, Haiyan, care urmeaza sa atinga uscatul vineri.

Potrivit autoritatilor, care organizau evacuari ale populatiei, rafalele de vant pot depasi 300 de kilometri pe ora si sa cauzeze pagube grave in centrul si sudul arhipelagului.

"Este un taifun foarte periculos. Oficialii locali stiu care sunt zonele cele mai vulnerabile si au cerut ca acestea sa fie evacuate", a declarat pentru AFP Glaiza Escullar, de la Agentia nationala filipineza de meteorologie, scrie MEDIAFAX.

In plus, in calea taifunului aproape ca nu exista deloc munti, care i-ar fi atenuat forta rapid, a adaugat meteorologul.

Haiyan, care se afla in Pacific, prezenta joi dimineata o viteza a rafalelor de vant de 278 de kilometri pe ora, cu intensificari de pana la 333 de kilometri pe ora, potrivit Centrului comun de supraveghere a taifunurilor si Marinei americane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.