O banda de hoti romani, care a furat produse din 117 supermarketuri situate la nord de Paris, majoritatea Lidl, a fost adusa in fata justitiei franceze, relateaza La Voix du Nord, in editia electronica.

Au profitat de "o lacuna in sistemul nostru de securitate", recunoaste avocatul lantului de supermarketuri Lidl. Astfel, cand un complice intra in supermarket si se declansa deschiderea automata a portii, hotii ieseau rapid cu cosurile pline de produse. Acestea erau revandute, explica rechizitoriul, in "bacanii arabe din regiunea pariziana", scrie MEDIAFAX.

Erau vizate supermarketuri din Seine-Maritime si Pas-de-Calais, in special Lidl.

Din cadrul retelei faceau parte un cuplu romani care organiza sosirea hotilor specializati pe teritoriul francez, locuri unde acestia erau gazduiti si hraniti si persoane care tainuiau bunurile furate in regiunea pariziana. In total au fost adusi in fata justitiei 18 acuzati.

Laurentin Stan, in varsta de 35 de ani, a fost condamnat la cinci ani de inchisoare. Sotia sa, Constantina B., care era mana lui dreapta, a fost condamnata la doi ani de inchisoare. George A., una dintre persoanele care tainuiau bunurile furate si pretindea ca s-a infiltrat in retea, a fost condamnat la doi ani de inchisoare, iar alti zece hoti au primit pedepse similare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.