Talibanii pakistanezi au numit duminica un lider interimar, pana la alegerea unui succesor al lui Hakimullah Mehsud, liderul rebeliunii islamiste, ucis intr-un atac cu un avion american fara pilot.

Hakimullah Mehsud, in varsta de aproximativ 30 de ani, promovat lider la gruparii Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP) dupa moartea mentorului sau Baitullah Mehsud, a fost ucis vineri alaturi de patru apropiati de catre un avion fara pilot in apropiere de Miranshah, capitala Waziristanului de Nord, considerat centrul miscarii jihadiste in regiune.

Dupa funeraliile celor celor cinci barbati, talibanii s-au reunit pentru a alege un succesor al lui Mehsud, au declarat surse talibane pentru AFP.

"Inca nu am reusit sa alegem un nou lider al TTP. Seful Consiliului nostru central, Asmatullah Shaheen Bhittani, a fost numit lider interimar", a declarat duminica Shahidullah Shahid, un purtator de cuvant al talibanilor pakistanezi.

O serie de nume sunt deja evocate pentru preluarea conducerii miscarii, inclusiv ale lui Asmatullah Shaheen, Qari Walayat Mehsud - varul lui Hakimullah, Khan Said "Sajna" - actualul numar doi in ierarhia rebeliunii, Azam Tariq - un fost purtator de cuvant si mollahul Fazlullah - comandantul care, impreuna cu oamenii sai, a preluat controlul asupra Vaii Swat in perioada 2007-2009, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.