O suma cuprinsa intre 20 si 25 de milioane de euro a fost platita in schimbul eliberarii, marti, a celor patru ostatici francezi rapiti din septembrie 2010, in nordul Nigerului, de catre islamisti inarmati, a declarat miercuri o sursa apropiata negociatorilor.

"Intre 20 si 25 de milioane de euro au fost platiti in schimbul eliberarii ostaticilor francezi", a declarat sursa. Ea a precizat ca aceasta suma a fost platita atat rapitorilor, cat si intermediarilor, care, pe teren, au jucat un rol important in eliberararea ostaticilor.

Sursa nu a precizat de unde provin banii, iar Franta a dezmintit oficial ca ar fi platit vreo rascumparare.

Cotidianul francez Le Monde, care citeaza miercuri "o sursa franceza care cunoaste detaliile acestei operatiuni", scrie ca "peste aproximativ 20 de milioane de euro" au fost platiti in schimbul eliberarii celor patru ostatici francezi, scrie MEDIAFAX.

Potrivit unui mediator malian - care a participat la inceputul anului 2011 la negocierile de eliberare a trei ostatici rapiti in acelasi timp cu cei patru francezi care au fost eliberati marti - "13,5 milioane de euro" au fost platiti atunci. "Prin urmare, in opinia mea, intre 20 si 25 de milioane de euro este o suma buna", a declarat el pentru AFP.

Cei patru fosti ostatici francezi au plecat miercuri dimineata de pe aeroportul de la Niamey (Niger), la bordul unui avion, cu directia Paris.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.