Regiunea spaniola Catalonia, care a interzis anul trecut coridele, intentioneaza sa faca acelasi lucru pentru spectacolele de circ cu dresura de animale, prin intermediul unui proiect de lege propus marti in Parlamentul regional.

Proiectul de lege a fost depus de cinci din cele sapte grupuri parlamentare, care totalizeaza 107 deputati din 135, pentru "a modifica legea privitoare la protectia animalelor, pentru a include si interzicerea folosirii animalelor in spectacolele de circ", a declarat Jordi Rull, din coalitia nationalista CiU, aflata la putere in regiune, scrie MEDIAFAX.

In textul proiectului, care ar trebui supus dezbaterii saptamana viitoare, se afirma ca "viata pe care o duc animalele la circ se caracterizeaza prin izolare, pedepse, teama si captivitate".

Acest proiect de lege, care prevede si interdictia privitoare la instalarea trupelor de circ din strainatate in Catalonia, vine in completarea unei legi din 2008, in care Parlamentul catalan defineste animalele ca "fiinte vii, inzestrate cu sensibilitate fizica si psihica".

Doi ani mai tarziu, in iulie 2010, regiunea avea sa voteze interzicerea coridei, lege care a intrat in vigoare in 2012.

Conform asociatiei pentru protectia animalelor Libera, 133 de municipii din Spania au interzis deja spectacolele de circ cu dresura de animale, dintre care 99 numai in Catalonia.

"As dori sa multumesc societatii catalane pentru ca a dat dovada de maturitate si de compasiune fata de animale", a declarat presedintele asociatiei Libera, Carlos Lopez.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.