Cea mai importanta si prestigioasa institutie de invatamânt din capitala bulgara, Universitatea "Sankt Kliment Ohridski" din Sofia, era ocupata in continuare luni, iar cursurile au fost anulate, relateaza site-ul Novinite.com.

Conducerea universitatii urma sa convoace o reuniune speciala a Consiliului Academic pentru a discuta situatia. Consiliul a anuntat anterior anularea cursurilor, pentru evitarea unui haos administrativ.

Potrivit MEDIAFAX, mii de persoane au raspuns duminica seara indemnului de a-i sustine pe studentii care ocupa institutia. "Ocupantii" au cerut ajutor pe pagina lor de Facebook, dupa ce un grup de "skinheads", condusi de parlamentarul socialist Boris Tvetkov, a incercat sa "invadeze" cladirea principala in care se afla sediul universitatii, in centrul capitalei.

Consiliul a indemnat studentii si personalul institutiei, indiferent daca sustin sau nu actiunea de protest, la intelegere si rabdare
Studentii au ocupat cel mai mare amfiteatru (272) de la Facultatea de Drept a Universitatii din Sofia miercuri. Studentii de la Facultatea de Matematica si Informatica si de la Facultatea de Jurnalism li s-au alaturat joi.

Alte colegii din Sofia ar urma sa se alature, de asemenea, protestului.

Ocuparea amfiteatrului 272 a fost o actiune simbolica, in momentul in care presedintele Curtii Constitutionale Dimitar Tokusev, care a predat la aceasta universitate, se pregatea sa sustina o prelegere. Studentii i-au cerut explicatii cu privire la decizia CC de a confirma statutul de parlamentar al controversatului "mogul media" Delian Pevski.

Peevski a fost nominalizat si a depus juramantul ca presedinte al Agentiei bulgare de Stat pentru Securitate Nationala pe 14 iunie, o investire foarte controversata care a declansat proteste de strada ce au continuat de la acea data si pana in prezent. in urma presiunii publice, Peevski a demisionat in ziua urmatoare, statutul sau de parlamentar ramanand neclar. CC a decis pe 8 octombrie ca Peevski si-a pastrat statutul de parlamentar si poate reveni in Legislativ.

Citeste si:
România scapă de MCV. Anunțul făcut de Comisia Europeană. Ursula...
România scapă de MCV. Anunțul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.