O mare parte din trenuri au fost anulate, luni dimineata, la o ora de varf, in sudul Angliei, din cauza furtunii puternice din Marea Britanie care genereaza temeri de haos in transporturi, mai ales cu destinatia Londra, relateaza AFP.

Toti operatorii privati erau in curs de a modifica sau de a anula programele de circulatie a trenurilor ca masura de securitate si pentru a intarzia circulatia pana la ora 09.00 GMT (11.00, ora Romaniei), perioada de timp necesara inspectarii cailor ferate si ridicarii copacilor cazuti pe drumuri.

"In aceasta dimineata, am identificat deja si am curatat 40 de linii de tren dupa ce copacii au cazut pe drumuri", a anuntat un oficial din cadrul Network Rail, Robin Gisby, transmite MEDIAFAX.

Mii de pasageri ce incercau sa ajunga la serviciu riscau sa ramana blocati in gari din cauza rafalelor de vant violente care au afectat sudul Marii Britanii in cursul noptii si ajungeau in Londra in cursul diminetii.

In capitala, metroul aerian a fost inchis temporar.

Aproximativ 60 de zboruri au fost anulate pe aeroportul Heathrow, cu exceptia celor de cursa lunga.

Potrivit presei britanice, 40.000 de locuinte erau private de electricitate in sudul si vestul Angliei. Un nivel maxim al intensitatii rafelelor de vant de 160 de kilometri pe ora a fost inregistrat pe Insula Wright, in sud.

Organismul pentru previziuni meteorologice Met Office a emis o alerta portocalie (penultimul nivel) pentru sudul tarii si a indemnat populatia sa-si amane deplasarile in cursul diminetii.

In Franta, 75.000 de locuinte erau private de electricitate, luni dimineata, in vest si nord, din cauza primei furtuni de toamna din acest an.

Furtuna afecta, de asemenea, traficul cu feribotul intre Calais si Dover, care era intrerupt de luni, la ora locala 07.00 (08.00, ora Romaniei).

In schimb, circulatia trenurilor in tunelul de sub Canalul Manecii nu a fost afectata, a precizat subprefectul din Lens, Pierre Clavreuil.

Citeste si:
Marea Britanie ar putea deveni mai săracă decât România. Analiza...
Marea Britanie ar putea...

Citeste si: Marea Britanie si Franta, afectate de o superfurtuna


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.