Un activist Greenpeace s-a instalat, sambata dimineata, intr-un cort suspendat, la etajul 2 al Turnului Eiffel, in Paris, cerand eliberarea celor 30 de membri ai organizatiei ecologiste detinuti in Rusia, accesul turistilor in edificiul francez fiind restrictionat din cauza incidentului.

Activistul a desfasurat o banderola pe care scria "Eliberati-i pe cei 30 capturati in Oceanul Arctic!" si "Activistii in inchisoare, clima, in pericol".
"Suntem aici pentru a transmite un mesaj Guvernului francez si a-i cere sa faca totul pentru eliberarea celor 28 de activisti si a doi jurnalisti", a declarat pentru AFP Cyrille Cormier, un reprezentant al organizatiei Greenpeace, potrivit MEDIAFAX.

"Premierul Frantei, Jean-Marc Ayrault, urmeaza sa mearga in Rusia saptamana viitoare. Ii cerem sa discute despre acest subiect", a adaugat oficialul citat.

O nava a organizatiei Greenpeace, Arctic Sunrise, a fost capturata pe 19 septembrie in Marea Barents, dupa ce activisti ecologisti au incercat sa escaladeze o platforma petroliera rusa pentru a denunta riscurile ecologice.

Cei 30 de membri ai echipajului, din 18 tari diferite, sunt detinuti la Murmansk, initial fiind acuzati de piraterie, apoi de acte de huliganism.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.