Franta a suspectat ca serviciile secrete americane sunt la originea unui atac informatic care a vizat, in mai 2012, Preseditia Frantei, scrie ziarul Le Monde.

Agentia americana pentru Securitatea Nationala (NSA) este suspectata de implicare intr-un atac cibernetic care a vizat calculatoarele principalilor colaboratori ai fostului presedinte Nicolas Sarkozy, in mai 2012.

In noiembrie 2012, saptamanalul francez L'Express a publicat un articol in care americanii erau considerati a fi fost la originea atacului. In ianuarie 2013, directorul NSA, generalul Keith Alexander, a fost interpelat de serviciile secrete franceze in legatura cu responsabilitatea pentru acest atac, scrie MEDIAFAX.

O nota interna secreta a Agentiei americane pentru Securitatea Interna (NSA), dezvaluita de fostul consultant Edward Snowden, "confirma tensiunile si lipsa de incredere care exista intre Paris si Washington", explica Le Monde. In acest context, pe 12 aprilie 2013, doi oficiali de rang inalt francezi si o agentie publica pentru securitatea informatica au cerut explicatii NSA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.