Brazilia si Germania s-au alaturat tarilor care solicita adoptarea unei rezolutii de catre Adunarea Generala a ONU care sa protejeze dreptul la viata privata in domeniul online, in prima initiativa oficiala de limitare a activitatilor de spionaj americane, relateaza revista Foreign Policy.

Initiativa intervine dupa dezvaluirile privind amploarea activitatilor de spionaj ale Agentiei americane pentru Securitatea Nationala (NSA), acuzata ca a interceptat comunicatiile a numerosi lideri politici straini, inclusiv ale cancelarului german Angela Merkel.

In urma cu o luna, presedintele Braziliei, Dilma Rousseff, denunta activitatile de spionaj ale NSA, denuntand incalcari ale reglementarilor internationale, scrie MEDIAFAX.

Diplomati brazilieni si germani s-au intalnit joi, la New York, cu reprezentanti ai unor guverne din Europa si America Latina pentru elaborarea unui proiect de rezolutie care sa prevada extinderea la domeniul online a prevederilor privind protejarea vietii private stipulate in Acordul International pentru Drepturi Politice si Civice.

Proiectul de rezolutie urmeaza sa fie prezentat Adunarii Generale a Natiunilor Unite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.