Sase porumbei de competitie din Belgia au fost depistati pozitiv, unul dintre ei fiind gasit dopat cu cocaina, au anuntat, joi, jurnalele Het Belang van Limburg si Gazet van Antwerpen.

Potrivit surselor citate, dupa o vizita de lucru la laboratorul sud-african "The National Horseracing Authority of Southern Africa", Federatia Columbofila Belgiana a decis sa trimita 20 de esantioane pentru control. Testele facute in Belgia pe aceleasi esantioane nu au relevat nimic, insa laboratorul sud-african a descoperit urme de produse interzise in sase esantioane. Intr-un esantion s-au gasit urme de cocaina, iar in altul un analgezic si o substanta pentru combaterea febrei, scrie MEDIAFAX.

Cresterea de porumbei, care are o lunga traditie in Belgia, s-a dezvoltat foarte mult in ultimi ani, odata cu sosirea pe piata a unor colectionari chinezi bogati. In luna mai, unul dintre ei l-a cumparat cu 310.000 de euro pe Bolt, cel mai recent porumbel campion.

Fenomenul dopajului in competitiile cu porumbei nu este nou: in 2003, fostul campion mondial la ciclism Johan Museeuw a fost gasit vinovat de folosirea unor substante interzise la finalul unei anchete cu privire de trafic de hormoni in agricultura, in ciclism in cursele de cai si cele de porumbei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.