Telefonul mobil al cancelarului Angela Merkel probabil a fost interceptat de serviciile de spionaj americane, anunta Biroul sefului Guvernului german, precizand ca Merkel l-a sunat in aceasta seara pe presedintele SUA, Barack Obama, pentru a cere explicatii.

Biroul cancelarului Germaniei a comunicat ca exista informatii ca telefonul mobil al Angelei Merkel a fost interceptat de servicile secrete americane, relateaza MEDIAFAX.

In acest context, cancelarul german l-a sunat miercuri pe presedintele SUA, Barack Obama, pentru a cere clarificari.

"Cancelarul i-a transmis presedintelui Obama ca, daca informatiile se vor confirma, aceasta situatie este total inacceptabila", a declarat purtatorul de cuvant al cancelarului german.

Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, i-a transmis Angelei Merkel ca serviciile de informatii americane nu au interceptat telefonul cancelarului german, dupa ce Berlinul a cerut clarificari in legatura cu aceasta posibilitate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.