Statul american New York a adoptat o lege care a inasprit regulamentul referitor la incadrarea in munca a tinerelor manechine, printr-un text care doreste sa evite exploatarea adolescentilor, potrivit initiatorilor sai.

Legea a fost semnata luni seara de guvernatorul democrat al statului New York, Chris Cuomo. Ea acorda manechinelor mai tinere de 18 ani aceeasi protectie de care beneficiaza artistii copii si adolescenti.

Amendamentele adoptate aduse legislatiei in vigoare, prezentate de senatorii democrati Diane Savino si Jeff Klein, vor intra in vigoare peste 30 de zile. Noua lege limiteaza timpul de munca pentru tinerele manechine si stipuleaza faptul ca acestea trebuie sa paraseasca locul de munca inainte de miezul noptii in timpul saptamanii si inainte de ora 00.30 in timpul weekendului.

Angajatorii trebuie sa se asigure, totodata, ca 15% din veniturile modelelor vor fi platite intr-un cont bancar, care va fi blocat pana cand acestea vor implini 18 ani. Daca tinerele modele lipsesc de la scoala mai mult de trei zile, un tutore va fi pus la dispozitia lor. Manechinele mai tinere de 16 ani trebuie sa fie supravegheate de un insotitor adult, iar o infirmiera care are experienta pediatrica va trebui sa fie prezenta atunci cand ele lucreaza, scrie MEDIAFAX.

Textul de lege evidentiaza faptul ca tinerele modele au fost in trecut, frecvent, victime ale hartuielilor sexuale si ca nu au beneficiat de sprijin financiar si scolar.

"Vom pune capat exploatarii si abuzurilor sexuale suferite de copiii-manechini, oferindu-le aceasta protectie cruciala care le-a fost refuzata prea multa vreme", a subliniat Diane Savino intr-o conferinta de presa.

Noile reglementari ar putea avea un impact puternic asupra agentiilor de recrutare in vederea viitoarelor campanii pentru prezentarile de moda sau pentru numeroasele sedinte fotografice care se vor derula la New York, una dintre marile capitale ale modei din lume.

Consiliul creatorilor de moda americani a subliniat deja faptul ca aceste modificari ale legislatiei vor avea o mare influenta in privinta castingurilor de manechine pentru urmatoarea editie a Saptamanii Modei de la New York, care va avea loc in februarie.

Citeste si:
5 motive pentru a angaja un wedding planner
5 motive pentru a angaja un...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.