Presedintele palestinian Mahmoud Abbas a apreciat marti, in timpul unei vizite la Vilnius, capitala Lituaniei, ca Israelul va fi responsabil de un eventual esec al negocierilor de pace.

"Nu vom accepta", a declarat Abbas, raspunzand unei intrebari adresate de agentia de presa BNS referitor la un eventual control militar al Israelului la frontierele unui stat palestinian demilitarizat.

"Iar, in cazul in care ele (negocierile) esueaza, ei (israelienii) vor fi motivul esecului, nu noi", a adaugat el, in timpul unei vizite in Lituania, tara care asigura presedintia semestriala a Uniunii Europene (UE). Cotidianul israelian Maariv a anuntat saptamana trecuta ca negocierile sunt in impas din septembrie, din cauza unei neintelegeri asupra situatiei de la viitoarele frontiere, scrie MEDIAFAX.

"Dupa semnarea tratatului de pace, ei nu au dreptul sa ramana pe teritoriul nostru", a declarat Abbas, subliniind ca va accepta un stat palestinian demilitarizat.

"Vrem, conform Acordului de la Oslo, o puternica prezenta politieneasca", a anuntat el.

De asemenea, presedintele palestinian a salutat apelul UE ca Israelul sa inceteze constructiile in colonii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.