Ministrii Afacerilor Europene din statele membre UE au aprobat, marti, crearea unui nou sistem de supraveghere a frontierelor Uniunii Europene, numit Eurosur.

Sistemul, care urmeaza sa intre in vigoare in decembrie, are obiectivul de consolidare a frontierelor externe, terestre si maritime, inclusiv in Spatiul Schengen.

Sistemul va introduce un mecanism care va permite statelor membre sa transmita intre ele informatii operationale si sa coopereze cu Frontex, Agentia europeana pentru securizarea frontierelor, in scopul diminuarii numarului imigrantilor clandestini, scrie MEDIAFAX.

Parlamentul European si-a dat acordul de principiu pentru crearea sistemului Eurosur.

"Eurosur va deveni unul dintre instrumentele esentiale care vor permite Uniunii Europene sa evite, spre exemplu, tragedii maritime de genul celor produse in largul Insulei Lampedusa", se arata intr-un comunicat oficial emis la finalul reuniunii ministrilor Afacerilor Europene din statele membre UE.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.