Mii de iepuri vor fi ucisi pe o mica insula din Scotia, unde rozatoarele sunt acuzate de distrugerea pietrelor de mormant si de alunecari de teren, au anuntat autoritatile.

Pe insula Canna, un teritoriu de 10 km2 din nord-vestul Scotiei, unde traiesc 12 locuitori, sunt peste 16.000 de iepuri.

"Numarul de iepuri este nesustenabil, deci sunt necesare masuri pentru a reduce populatia", a declarat un purtator de cuvant al National Trust of Scotland, organismul insarcinat cu protectia patrimoniului in Scotia, scrie news.yahoo.com.

"Iepurii scotocesc prin cimitire si dezgroapa oase. Mancam o multime de placinte cu carne de iepure, insa nu putem tine pasul cu inmultirea lor", a povestit Winnie MacKinnon, o locuitoare din Canna.

Ultima paguba provocata a fost o alunecare de teren, saptamana trecuta, din cauza ploilor dar si a structurii solului "fragilizata de iepuri", potrivit purtatorului de cuvant al National Trust of Scotland. Iepurii vor fi ucisi prin impuscare.

In 2006, National Trust of Scotland a efectuat o campanie de eradicare a peste 5.000 de sobolani in Canna.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.